Nejlepší mast na klouby: Jak vybrat tu správnou?     

mast na klouby

Bolest kloubů nás dovede vyřadit z běžného života. Jelikož to není žádoucí, mnoho lidí hledá způsoby, jak ji efektivně překonat. Řada z nich sahá po speciálních mastech na klouby, které by měly tento problém umět vyřešit. Z jakých mastí si můžete vybírat? A opravdu jde o jediné smysluplné východisko?

Mast na klouby je něčím, co by nemělo chybět v žádné domácí lékárničce. Kromě toho, že jsou cenově dostupné vám nabídnou i poměrně ucházející výsledky. Počítejte ale s tím, že mast na klouby není lék, takže vás s největší pravděpodobností žádná z nich nedokáže zbavit vašich problémů s pohybovým ústrojím jednou provždy.

Vzhledem k velkému množství výrobců navíc nemusí být pro někoho jednoduché vybrat si takovou mast, která bude dokonale vyhovovat jeho potřebám. Proto se na nějakou jejich menší rekapitulaci zaměříme níže.

mast na klouby kdy pomůže jak vybrat

Kdy pomůže mast na klouby?

Mast na klouby vám může pomoci po náročnější pohybové aktivitě, v průběhu které došlo k většímu namáhání kloubního aparátu. (Nemusí jít nutně pouze o sport, používat ji mohou i fyzicky pracující lidé.) Dále mohou takovou mast vyzkoušet lidé, které trápí chronické onemocnění kloubů a potřebují si ulevit od jeho doprovodných příznaků.

Jak vybrat správně?

Mnoho lidí hledí při výběru nejlepší masti na klouby hlavně na cenu. Další pak dávají přednost ověřeným výrobcům. Opravdu jde ale o klíčová kritéria, nebo se vyplatí sáhnout i po něčem, co není tak známé?

Konopná mast na klouby

Pokud se zajímáte o aktuální dění, tak určitě víte, že ohledně využití léčebného konopí se strhla velká debata, jejímž cílem je větší dostupnost této léčby. Ačkoliv výsledek tohoto boje je zatím dost nejistý, cestou nejmenšího odporu je použití speciální konopné masti na klouby, kterou si koupíte v lékárně. Konopná mast se dá používat při únavě svalů a při bolestech pohybového ústrojí.

nejlepší mast na klouby konopná

Koňská mast na klouby

O něco známější je Koňská mast na klouby, která je oblíbenou stálicí (nejen) mnoha seniorů. Zajímavostí je, že v této masti najdete úctyhodných 25 bylin, mezi které patří například kostival lékařský, jalovec obecný, skořice, kafr, měsíček lékařský a mnoho dalších.

Jelikož existuje i hřejivá verze této masti, mohou ji používat lidé, kteří si nemohou dovolit sedět celý den s nahřívacím polštářkem na koleni, kyčli nebo na zádech.

Priessnitz mast na klouby

Priessnitz Kloubní mazání se taktéž řadí mezi osvědčenou klasiku. Aplikace této masti by měla přispět k redukci otoků a bolestí kloubů. Kloubní mazání má navíc chladivý komplex, takže bude naopak vyhovovat lidem, kteří teplo nesnesou. V této masti kromě mentolu objevíme i kafr, boswellii a rozmarýnový olej.

Priessnitz koňská mast na klouby

Co dalšího pomůže?

Ať už vás klouby bolí po práci, aktivním sportu nebo kvůli nemoci, určitě je dobrým krokem dlouhodobé užívání kvalitní kloubní výživy, která má komplexní složení. (Tyto látky mohou ve srovnání s krémy působit zevnitř.)

Na etiketě hledejte:

  • Chondroitin
  • Glukosamin
  • MSM
  • Kolagen
  • Vitamín C
  • Kadidlovník pilovitý

A další látky, které přispívají k podpoře normálního stavu kostí a kloubů.

Pokud je to alespoň trochu možné, snažte se také více odpočívat. V případě otoků vám může pomoci i pravidelné přikládání studeného obkladu. V případě velké nouze je vhodné užít i lék na tlumení bolesti.

Z dlouhodobého hlediska také nezapomeňte na to, že vám prospěje ztráta nadbytečných kil a zdravý jídelníček, který obsahuje vitamíny a další živiny, které jsou důležité pro normální stav organismu. (Některé navíc bojují proti zánětům, což při zánětech kloubů jednoznačně potřebujete.)